Pneumatiek

FLEC Nederland levert exclusief in het onderwijs alle SMC International Training praktijkmodellen. Opgebouwd met echte industriële componenten, kunnen deze een waardevolle aanvulling zijn voor uw praktijklessen.

SMC heeft ook een aantal industriële simulatie opstellingen ontwikkeld, van klein tot heel groot, die een volledig productieproces voorstellen.

19 Artikel(en)

per pagina

 1. ENGIBOX-200 Module 1-NL Pick & Place

  De creatieve uitdaging in het technisch onderwijs.

  Er komt steeds meer vraag naar specialisten in mechatronica. Voor de mix tussen elektriciteit, mechanica, pneumatiek en programmeren is door SMC een moderne unit ontwikkeld. Met de EngiBox-200 kunnen uw studenten een geautomatiseerd proces creëren. De EngiBox wordt geleverd als een bouwpakket en vormt een creatieve uitdaging voor studenten om modern en probleemoplossend aan de slag te gaan. Techniek wordt letterlijk tastbaar.

  • Inclusief uitgebreid Nederlandstalig lesmateriaal.
  • Te combineren met een EASY-relais, Siemens LOGO!, Interface met 8DI/DO i.c.m. Automsim-200 Simulatiesoftware
  • Geschikt voor VMBO PIE Programma Profieldeel 3.

 2. EngiProces

  EngiProces

  Artikelnr.: FLC009-PAN-SDW0263 Prijs op aanvraag

  In de industrie worden naast vaste stoffen uiteraard ook vloeistoffen verplaatst. In het mechatronicaonderwijs heeft het verplaatsen van vaste stoffen
  altijd veel aandacht gekregen. Bij vloeistoffen is echter kennis van andere technieken noodzakelijk.


  De EngiProces van SMC laat studenten kennismaken met deze specifieke technische materie. Daarnaast laat de EngiProces zich ook aansturen vanuit zowel een PLC als een µprocessor zoals een Arduino.


 3. SIP-TM1 - Paneel met pneumatische componenten

  Instap Pneumatiek - Training Module 1

  SMC biedt u een trainingsmodule aan die is ontwikkeld om de basisleerstof van pneumatische schakelingen te helpen verwerken. De module bevat allerhande pneumatische componenten die courant worden gebruikt in industriële applicaties.


 4. SIP-TM2 - Paneel met pneumatische en elektropneumatische componenten

  Instap Pneumatiek - Training Module 2 - Elektropneumatiek

  SMC biedt een trainingsmodule aan die is ontwikkeld om de basisleerstof van elektropneumatische schakelingen te helpen verwerken. De module bevat allerhande pneumatische en elektrische componenten die courant worden gebruikt in industriële applicaties.


 5. AUTOSIM-200

  AUTOSIM-200

  Artikelnr.: FLC009-AUTOSIM-200 Prijs op aanvraag

  AUTOSIM-200 is een software pakket voor opleidingen in de automatisering van SMC, die het mogelijk maakt programma's op een virtueel systeem te testen voordat deze toegepast  wordt op een fysiek systeem.  


 6. PNEUMATE-200

  PNEUMATE-200

  Artikelnr.: PNEUMATE-200 Prijs op aanvraag

  De PNEUMATE-200 is de ideale methode om de gebruiker kennis te laten maken met pneumatiek en elektropneumatiek. De compacte en lichte koffer kan overal snel en gemakkelijk worden ingezet.


 7. PNEUTRAINER-400

  PNEUTRAINER-400

  Artikelnr.: PNEUTRAINER-400 Prijs op aanvraag

  De PNEUTRAINER-400 is een volledig modulair systeem voor het ontwikkelen van kennis op het gebied van pneumatiek en elektropneumatiek.


 8. SAM

  SAM

  Artikelnr.: SAM Prijs op aanvraag

  de SAM van SMC stelt een productie-proces voor, waarbij een grote verscheidenheid aan verschillende industriële componenten wordt gebruikt.


 9. AUTOMATE-200

  AUTOMATE-200

  Artikelnr.: AUTOMATE-200 Prijs op aanvraag

  De AUTOMATE-200 van SMC is een modulair besturingsmodel, diverse opstellingen mogelijk. Het meest flexibele systeem voor elk type PLC.


 10. MAP-200

  MAP-200

  Artikelnr.: MAP-200 Prijs op aanvraag

  De MAP-200 serie van SMC zijn eenvoudige besturingsmodellen, uitermate geschikt voor kleine plc's zoals Moeller Easy of Siemens Logo.


 11. IPC-200

  IPC-200

  Artikelnr.: IPC-200 Prijs op aanvraag

  De IPC-200 van SMC vormt een bottelingsproces van grondstof naar opslag tot eindproduct in 3 modules.


 12. ENS-200

  ENS-200

  Artikelnr.: ENS-200 Prijs op aanvraag

  De ENS-200 van SMC is de perfecte manier om energie besparing te demonstreren voor de industrie.


 13. LOG-200

  LOG-200

  Artikelnr.: LOG-200 Prijs op aanvraag

  De LOG-200 van SMC is een trainingssysteem dat RFID integreert in een logistieke applicatie.


 14. MAS-200

  MAS-200

  Artikelnr.: MAS-200 Prijs op aanvraag

  De MAS-200 van SMC is een modulair trainingssysteem, dat een industrieel assemblageproces simuleert van de hedendaagse technologie.


 15. FMS-200

  FMS-200

  Artikelnr.: FMS-200 Prijs op aanvraag

  De FMS-200 van SMC is het ideale antwoord op integrale training in de industriële automatisering. Er zijn vele variaties mogelijk in de opstelling.


 16. HAS-200

  HAS-200

  Artikelnr.: HAS-200 Prijs op aanvraag

  De HAS-200 van SMC is gebaseerd op de trainingsvereisten binnen de industrie met een hoog niveau van automatisering. Zijn uitdagende en aantrekkelijke design maakt het mogelijk om een reproductie van een werkelijk fabrieksproces neer te zetten.


 17. CPS-200

  CPS-200

  Artikelnr.: CPS-200 Prijs op aanvraag

  De CPS-200 van SMC is een compleet geautomatiseerd productieproces rondom een RFID-kaart printsysteem. Slimme kaarten worden wereldwijd gebruikt voor toegangsverlening of identificatie en met dit systeem leer je op een leuke manier om een compleet geautomatiseerd productie proces te programmeren.


 18. FAS-200

  FAS-200

  Artikelnr.: FAS-200 Prijs op aanvraag

  De FAS-200 van SMC is een nieuw compact flexibel trainingssysteem met geïntegreerde industriële automatiseringstechnieken. De FAS-200 bestaat uit meerdere stations binnen de zelfde ruimte, waardoor er meerdere studenten tegelijkertijd kunnen werken. Elk station heeft zijn eigen foutensimulatorbox om de studenten nog meer uitdagingen te geven.


 19. ITS-200

  ITS-200

  Artikelnr.: ITS-200 Prijs op aanvraag

  De ITS-200 van SMC is een trainingssysteem, dat de laatste nieuwe technologiën samenbrengt, zoals sensoren, RFID, communicatie, HMT, etcetera. Het systeem wordt geleverd met de nieuwste sensoren en bevat verschillende elektrische actuatoren.


19 Artikel(en)

per pagina