Installatietechniek

Installatietechniek

Hieronder vindt u onze Horstmann trainingsmodellen terug voor de installatietechniek.
Op deze robuuste trainingsmodellen vindt u enkel industriële componenten terug, zodat de realiteit optimaal wordt benaderd.

Voor vragen of meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

16 Artikel(en)

per pagina

 1. Compactmodel "Warmtepomp lucht / water"

  Compactmodel "Warmtepomp lucht / water"

  Artikelnr.: 2100059356 Prijs op aanvraag

  Met dit model kunnen leerlingen leren hoe een lucht/water warmtepomp werkt.

  Nadat het systeem gevuld is met water, is het systeem direct gereed voor gebruik. Door de compacte maar duidelijke structuur van het model is gebruik mogelijk in zowel theoretische als praktische lessen. D.m.v. de ingebouwde meetinstrumenten kan de druk en temperatuur van de leidingen direct uitgelezen worden.

  De compacte afmetingen en het robuuste aluminium profiel systeem maken het model flexibel inzetbaar.


 2. Compactmodel "Warmtepomp water / water"

  Compactmodel "Warmtepomp water / water"

  Artikelnr.: 2100059355 Prijs op aanvraag

  Met dit model kunnen leerlingen leren hoe een water/water warmtepomp werkt.

  Nadat het systeem gevuld is met water, is het systeem direct gereed voor gebruik. Door de compacte maar duidelijke structuur van het model is gebruik mogelijk in zowel theoretische als praktische lessen. D.m.v. de ingebouwde meetinstrumenten kan de druk en temperatuur van de leidingen direct uitgelezen worden.

  De compacte afmetingen en het robuuste aluminium profiel systeem maken het model flexibel inzetbaar.


 3. PCT-200 Process Control and Instrumentation Technology

  Procestechniek en instrumentatie technologie gecombineerd in een "process control"-systeem. De PCT-200 Process Control en Instrumentation unit is een volledig geïntegreerd en op zichzelf staand system, dat de industriële process control systemen representeert die gebruikt worden in de chemie-, olie-, voedsel-, water- en vele andere industriële processen.


 4. PCT-100 Process Control Technology

  PCT-100 Process Control Technology

  Artikelnr.: 2100056705 Prijs op aanvraag

  De PCT-100 is een tafelmodel trainer die het mogelijk maakt om temperatuur, niveau, druk en flowcontrol te bestuderen. Het systeem bestaat uit een proces module en een control unit met ingebouwde voeding. Tevens wordt er software meegeleverd voor de volledige procesbewaking en data acquisitie.


 5. Model zonneboiler

  Model zonneboiler

  Artikelnr.: FLC054-770.106.000 Prijs op aanvraag

  Met dit model kan de opbouw en functionering van een zonneboiler voor tapwater gebruikt, alsook de instelling, afregeling en inbedrijfsname getraind worden. Omdat er consequent industriële componenten zijn toegepast, is de koppeling naar de realiteit altijd gewaarborgd.


 6. Compactmodel "Gecontroleerde woonruimte ventilatie"

  Met dit model kan de opbouw en de functionering van een gecontroleerde woonruimte ventilatie worden getraind. Omdat er enkel industriële componenten zijn toegepast, is de koppeling naar de realiteit altijd gewaarborgd.


 7. Model gebruik regenwater

  Model gebruik regenwater

  Artikelnr.: FLC054-770.500.000 Prijs op aanvraag

  Regenwatergebruik bespaart water, vermindert het wasmiddelgebruik en ontlast de zuiveringsinstallaties. Met het model regenwatergebruik kan de werking en de opbouw van een regenwater systeem worden getraind.


 8. Pompen proefopstelling

  Pompen proefopstelling

  Artikelnr.: FLC054-720.134.000 Prijs op aanvraag

  Met dit compacte model kan het specifieke gedrag van circulatiepompen alsook centrifugaalpompen worden onderzocht en gemeten worden.


 9. Model Gasaansluiting

  Model Gasaansluiting

  Artikelnr.: FLC054-710.180.000 Prijs op aanvraag

  Met deze proefopstelling zal de leerling  bekend raken met de onderdelen van de gasleiding, de verschillende drukvormen alsmede de test van de gasleidingen. De gasmeter is als standaard- en optioneel in plexiglasuitvoering verkrijgbaar. De test van de gasleidingen kan worden doorgevoerd met de originele meetinstrumenten.


 10. Model drukverlies in leidingen

  Met deze proefopstelling zal de leerling bekend raken met het vaststellen van drukverliezen in leidingen bij verschillende materialen, drukwaarden, debietwaarden en leidingdiameters. De leidingtrajecten zijn op elk gewenst moment te verwisselen.

  Op elk leidingtraject bevinden zich twee meetpunten, die een drukmeting met behulp van een analoge differentiaal drukmeter mogelijk maken.


 11. Model Huiswatervoorziening

  Model Huiswatervoorziening

  Artikelnr.: FLC054-710.210.000 Prijs op aanvraag

  Met deze proefopstelling kunnen de leerlingen bekend raken met de weergave, de werking en de insteloefeningen bij centrifugaalpompen, cavitatie, mechanische drukregeling met pressostaat, druk-, doorstroom- en niveaumeting, toelichting en weergave van een drukketel bij gebruik zonder voordruk en met voordruk, simulatie van bedrijfsstoringen, weergave van een directe en indirecte huiswatervoorziening en instellingswijzigingen bij drukschakelaar en tankvoordruk.


 12. Model Centrale verwarming

  Model Centrale verwarming

  Artikelnr.: FLC054-720.070.000 Prijs op aanvraag

  Verrijdbaar, 2-delig  compact model met een opbouw van een moderne centrale verwarmingssysteem bestaande uit een warmtegenerator, ketel en verbruiker.


 13. Model Lab Airco systeem

  Model Lab Airco systeem

  Artikelnr.: FLC054-740.320.000 Prijs op aanvraag

  Deze mobiele unit kan in het bereik van klimaattechniek, van het bekend raken met de onderdelen door middel van diverse oefeningen met het h,x-diagram tot aan het complex regelen van een airco systeem bijna volledig afdekken.


 14. Model Split-Airco systeem

  Model Split-Airco systeem

  Artikelnr.: FLC054-740.330.000 Prijs op aanvraag

  Compacte, mobiele opstelling gemaakt van gepoedercoat aluminium profielsysteem met stevige stalen frame en 4 wielen (waarvan 2 vergrendelbaar). Praktijkgericht ontwerp van het systeem door het ruimtelijk gescheiden opstellen van de binnen- en buitenunit. De zichtbare installatie van het leidingsysteem maakt een eenvoudige implementatie van het systeemdiagram mogelijk.


 15. Warmtepomp lucht/water

  Warmtepomp lucht/water

  Artikelnr.: FLC054-740.102.000 Prijs op aanvraag

  Met dit model kunnen leerlingen de werking van een lucht / water warmtepomp onderzoeken.
  Met behulp van de fabrieksdocumentatie is hij of zij in staat om de complexe processen in een koelsysteem te identificeren en te begrijpen. Aangezien er industriële componenten zijn gebruikt, is de koppeling naar de realiteit altijd gewaarborgd.


 16. Warmtepomp VARIO

  Warmtepomp VARIO

  Artikelnr.: FLC054-740.106.000 Prijs op aanvraag

  Met dit model kunnen leerlingen de werking van 4 verschillende typen warmtepompen onderzoeken. Door het eenvoudig omschakelen met magneetventielen kan het model omgezet worden naar een lucht/lucht, lucht/water, water/lucht en water/water versie.


16 Artikel(en)

per pagina