Panelenset Machineveiligheid

Artikelnr.
2100000038
Prijs
€ 2.740,00 (Excl. BTW)

Het paneel is uitgevoerd met de componenten van EATON en dankzij deze samenwerking is er een prachtige en leerzame set uit ontstaan, geschikt voor het MBO.

Het doel is om leerlingen bekend te maken met machineveiligheid, gebruik van componenten zoals de noodstop, veiligheidsrelais, sensoren. Het bekend raken met de PL en SIL norm.

De set bestaat uit twee panelen van 532x297mm DIN A4 waarmee een volledig werkende installatie gesimuleerd kan worden.

Inclusief Nederlandstalig lesmateriaal.


Mogelijkheden:

  • Aansluiten van twee verschillende veiligheidsrelais (Eaton ESR5-NZ-21-24VAC-DC / ESR5-NV3-30)
  • Aansluiten van de noodstop, zowel eenvoudig en met een veiligheidsrelais
  • Bewaking van een veiligheidsdeur
  • Aansluiten van tweepuntsbediening
  • Aansluiting van de vrijgavecircuits
  • Gecontroleerd stoppen van een circuit

De panelen werken op een veilige spanning van 24V DC en is beveilig tegen kortsluiting. Het paneel heeft een ingebouwde voeding waarmee alle componenten aangestuurd kunnen worden. Verbindingen naar de componenten zijn uitbedraad naar 4mm veiligheidsmeetbussen.


Machineveiligheidspaneel 1 bevat een gesimuleerde deur welke twee rolbediende eindschakelaars en één eindschakelaar met veerkrachtvergrendeling kan bedienen, de reflectieschakelaar kan gebruikt worden als simulatie van een lichtgordijn.


Machineveiligheidspaneel 2 bevat twee de veiligheidsrelais, motorbeveiligingsschakelaar en twee magneet schakelaars voor de contactuitbreiding of voor het aansluiten van een draaistroommotor.

* Vereiste velden