NARVIK EDU-LINE CNC TRAINER "VMF"- FREZEN - FANUC OiTC

Artikelnummer
1100001723
Prijs
Prijs op aanvraag

De Edu-Line trainer is speciaal ontworpen voor opleidingscentra en scholen welke wel de bekende CAD/CAM programma’s hebben, maar geen echte machine of met de verkeerde/ verouderde besturing.

Het is de meest duurzame manier van praktisch opleiden op het gebied van CNC draaien en frezen. Een combinatie van eigenschappen van zowel een 3D simulator als een functionele CNC-machine. Deze simulator is programmeerbaar via de PC met FrankCAM-Turning of FrankCAM-Milling software, of aan het besturingspaneel op de machine.

Tegenover het praktisch uitvoeren van de opdrachten op een normale CNC-machine levert dit de school een kostenreductie op van 90% .

Het simuleert visueel en optisch het verspaningsproces en kan in zowel een praktijk- of theorielokaal optimaal functioneren. De ideale Hi-Tech opleidingsmachine voor het hedendaagse en toekomstige technisch onderwijs.

Net als bij een echte CNC-machine kunnen programma’s van verschillende formats zoals DXF, STL en verder alle formats die bij de huidige CAD/CAM pakketten worden gebruikt van machine naar de trainer en van trainer naar machine worden gestuurd en daarna werkelijk worden geproduceerd, dan wel worden gesimuleerd op de Narvik Edu-Line trainer.

De complete trainer bevat:

CNC trainer:
Simulatie van machine/verspaning op een groot LCD-scherm
LCD touch panel voor de controllers simuleren
Een echt bedieningspaneel (bevat dezelfde bedieningsknoppen en schakelaars als een echte CNC-machine)

Virtuele CNC draaimachine
(met simulatie voor Siemens, Fanuc, Mitsubishi, Heidenhain,Emco of Syntec besturing)

Sim Turn en Sim Mill
CNC Draai / Frees simulatiesysteem

CAD/CAM Software
Het gebruik van de Frank CAM software maakt het leren toepassen van CAD/CAM tekeningen en de omzetting naar draai processen m.b.v. NC codes eenvoudiger

NC Editor: Bestandsbeheersysteem en NC-code Editor
Voor het controleren en wijzigen van de ingevoerde NC-cdoes

Voeding230 V / 50 Hz, via netsnoer
Afmetingen1330 x 1766 x 642 mm (B x H x D)
Gewicht140 kg