Kunststofbewerkingsmachines

Voor de kunststof ver- en bewerkende industrie hebben wij een uitgebreid programma met machines voor de verschillende disciplines:

Lijnbuigers


Thermoplastisch materiaal wordt over een rechte lijn verwarmd en kan eenvoudig in elke gewenste hoek worden gezet. Voor het afkoelen in de gewenste hoek hebben wij tevens de zogenaamde “buighulp” in diverse breedtes. Een groot aantal soorten kunststoffen kan hiervoor worden toegepast, zoals acrylaat, PVC, polycarbonaat, polystyreen, ABS en PETg.
De materiaaldikte kan variëren van 0,25mm voor badges en tickets, tot wel 25mm voor meubels en geluidsschermen.

Toepassingen zijn bijvoorbeeld de point-of-sale items, zoals folderhouders, displays en snoepbakken, maar ook prijskaarthouders, industriële tanks, geluidsschermen langs wegen en veiligheidsschermen voor machines.


Vacuumvormers


Thermoplastisch materiaal wordt over de gehele oppervlakte verwarmd en de matrijs wordt in het zacht geworden materiaal geduwd. Vervolgens wordt de lucht tussen de plaat en de matrijs weggenomen door de vacuümpomp, waardoor de atmosferische druk de plaat om de matrijs vormt.
Na het afkoelen is de verkregen vorm klaar om verder te bewerken. De modellen die we beschikbaar hebben zijn variërend in grootte en bediening. We hebben een klein A4 formaat model met handmatige bediening tot een semi automatische uitvoering met een grootte van 1333 x 622mm

Toepassingen zijn bijvoorbeeld plastic verpakkingen, inserts voor chocolade bonbons, interieurs van koelkasten, interieur van vliegtuigen, gootstenen, auto onderdelen en point-of-sale displays.


Polijstmachines


Wanneer plastic materiaal op maat is gezaagd of geknipt, moeten de randen vaak gepolijst worden om de zaagmarkering te verwijderen. Onze diamant polijstmachines verwijderen een flinterdunne laag met behulp van diamantkoppen op een hoge snelheid. Deze bewerking zorgt voor een mooie gladde afwerking in één gang. De twee modellen die wij hebben kunnen materialen verwerken tot wel 50mm dikte. Daarnaast hebben wij ook nog een vlam-polijstapparaat die met behulp van een speciaal verkregen gas een precieze en regelbare vlam produceert, die de doffe rand verandert in een mooie glanzende rand. Deze toepassing is geschikt voor materiaal tot en met ca. 8mm dikte.

Toepassingen zijn bijvoorbeeld het polijsten van point-of-sale items of het polijsten van de uiteinden van kunststof buizen en staven.